B-dul General Ion Dragalina 6, Timișoara 300425 +40256491624 secretariat@obradovici.ro

Date

sept. 02 2021 - oct. 20 2021
Expired!

Time

8:00 am - 4:00 pm

Concursul online de traduceri al Uniunii Europene, “Juvenes Translatores”

Concursul online de traduceri al Uniunii Europene, “Juvenes Translatores”, a început astăzi înscrierile pentru licee, deschise până pe 20 octombrie / Pot participa elevi născuți în 2004. Premiile se acordă la Bruxelles în primăvara lui 2022.

Se dă startul la concursul anual al Comisiei Europene pentru tineri traducători, “Juvenes Translatores”. Până pe 20 octombrie 2021, liceele interesate se pot înscrie online la cea de-a 15-a ediție a evenimentului. Pot participa elevi născuți în anul 2004 (care au împlinit sau împlinesc 17 ani anul acesta), anunță reprezentanța României la Comisia Europeană în portalul de știri.

Elevii au șansa de a se întrece cu alți colegi din întreaga UE. Tema textelor de tradus pentru tinerii liceeni, ediția aceasta, este „Să pornim pe calea cea bună, către un viitor mai verde”. Participanții pot alege să traducă între oricare două dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, numărul combinațiilor posibile fiind de 552. La ediția de anul trecut a concursului, elevii au utilizat 150 de combinații diferite.

Înscrierea pentru școli – prima parte a procesului, care cuprinde două etape – este deschisă până la 20 octombrie 2021 la ora 12.00 (CET). Profesorii pot face înscrierea în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, se arată în anunț.

Scopul concursului este de a-i inspira pe tineri stârnindu-le interesul față de cariera de traducător și, pe un plan mai general, de a promova învățarea limbilor străine. Tema este în concordanță cu una dintre cele mai importante priorități politice ale UE, Pactul verde european, care interesează în mod deosebit tânăra generație. Pe lângă faptul că va aborda acest subiect interesant, concursul are drept scop să reunească tineri din diferite țări pasionați de limbile străine, pentru a-i încuraja și a-i ajuta să depășească barierele dintre oameni și culturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *