B-dul General Ion Dragalina 6, Timișoara 300425 +40256491624 secretariat@obradovici.ro

Date

oct. 20 2021
Expired!

Time

8:00 am - 6:00 pm

Concurs național cu premii pentru elevii din clasele P-IV

Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători.

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de “Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.

Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:

  • “Economisesc pentru visul meu”
  • “La ce ne ajută banii?”
  • “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.

Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc. Vezi desfășurarea și procesul de înscriere, explicate, mai jos.

Desfășurarea concursului și etapele

Etapa 1:  13 octombrie – 15 noiembrie

În cadrul primei etape, toate școlile din România sunt invitate să înscrie lucrările elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani pe site-ul www.scoaladebani.ro. Fiecare școală poate să înscrie un număr de maximum 12 lucrări în competiție. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli.

  • Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani), pentru o jurizare cât mai corectă.

Intermediar, în perioada 15 noiembrie – 3 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste, precizează organizatorii.

Etapa 2 (Finala): 6 – 15 decembrie

Desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine-Crescuți și vor putea fi votate în perioada 6-15 decembrie, până la ora 18:00. Școala cu cele mai apreciate lucrări va câștiga titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

Pașii pentru înscrierea în competiție

1. Un reprezentant al școlii (cadru didactic, director, bibliotecar etc.) își face un cont pe platformă, fie cu email și parolă, fie direct cu Facebook, aici: Înregistrează-te.

2. Ori acesta intră într-un cont deja existent folosind userul și parola cu care și-a făcut cont sau direct cu Facebook: Autentifică-te.

3. Completează formularul din pagina de concurs în toate câmpurile (nume și prenume, nume școală, telefon, email, oraș, județ).

4. Când ajung la câmpul în care trebuie să copieze linkul de transfer în care se regăsesc cele 12 desene pozate sau scanate, cadrele didactice trebuie să deschidă un website pentru transfer de fișiere mari (de exemplu: wetransfer.comtransfernow.netfastupload.co sau oricare altul), încarcă acolo fotografiile celor 12 desene ale elevilor selectați, copiază linkul de transfer generat de platforma folosită și îi dau paste în câmpul din formular.

5. Primesc un email automat de confirmare că înregistrarea în competiție a fost realizată. În cazul în care linkul de transfer nu e valid sau lipsesc alte aspecte importante, un reprezentant al echipei Școlii de Bani va contacta reprezentantul unității de învățământ care a făcut înregistrarea respectivă pentru remediere.

  • Pentru orice întrebare legată de concurs, pot fi contactate Claudia Oprescu sau Roxana Marcu, parte din Școala de Bani, la adresa scoaladebani@bcr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *